Wetenschappelijk onderzoek

Diaboss voert wetenschappelijk onderzoek uit of neemt deel aan onderzoek om de diabeteszorg voor kinderen en jongvolwassenen te kunnen verbeteren. Hieronder staan de lopende onderzoeken genoemd.

Drugsgebruik bij adolescenten met diabetes type 1

In september 2016 is gestart met het onderzoek naar drugsgebruik onder jongvolwassenen (18-30 jaar) met diabetes type 1. Dit onderzoek is opgezet door Diaboss in samenwerking met Jellinek maar wordt in verschillende Amsterdamse diabetescentra uitgevoerd. Alle jongvolwassenen tussen de 18 en 30 jaar die de diabetesverpleegkundige bezoeken, krijgen een enquête uitgereikt.

Het doel van het onderzoek is het verkrijgen van inzicht in het drugsgebruik onder jongeren met diabetes en de effecten ervan. Uiteindelijk hopen we dat we daardoor betere voorlichting kunnen geven.

Diaboss is hét behandelcentrum voor kinderen en jongvolwassenen tot 25 jaar met diabetes in Amsterdam en omstreken. Hier krijgen kinderen en jongvolwassenen met diabetes 24 uur per dag, 7 dagen per week zorg en ondersteuning bij vragen en problemen.
Lees meer >

Diaboss is een initiatief van:
BovenIJ Ziekenhuis OLVG Zaans Medisch Centrum