Wetenschappelijk onderzoek

Diaboss voert regelmatig wetenschappelijk onderzoek uit of neemt deel aan onderzoek om de diabeteszorg voor kinderen en jongvolwassenen te kunnen verbeteren. Soms vindt er wetenschappelijk onderzoek plaats in andere diabetescentra waar patiënten van Diaboss aan kunnen deelnemen. Je arts of diabetesverpleegkundige kunnen je hier meer over vertellen.

Transitie bij Diaboss
Kinderdiabetesverpleegkundige Brenda Waelpoel doet in het kader van haar opleiding onderzoek naar de overgang (de ‘transitie’) van kinderarts naar internist bij Diaboss. Ze onderzoekt wat voor effect de manier waarop wij dit organiseren heeft op o.a. de diabetesregulatie en de zelfredzaamheid van jongeren. Dit doet ze door middel van dossieronderzoek en een vragenlijst. Als je voor dit onderzoek in aanmerking komt, zal Brenda of Fleur je via de post of bij Diaboss benaderen!

Onderzoek naar diabetes en gender (Amsterdam UMC)
Welke dingen zijn écht belangrijk als je diabetes type 1 hebt? Hoe ervaar jij het leven met type 1 en alle zorgverlening eromheen? Hoe gaan ze thuis om met jouw diabetes? En je vrienden? Maakt het uit hoe mannelijk of vrouwelijk je diabetesverpleegkundige is? Dit zijn vragen waarop Amsterdam UMC graag antwoord wil, om op die manier de diabeteszorg te verbeteren. Zij doen dit o.a. door interviews op Diaboss. Wil je meedenken? Bekijk hier de Flyer Diabetes En Gender!


De informatie op deze pagina is afkomstig van Diaboss. Laatst gewijzigd: 20 april 2022.

Diaboss is hét behandelcentrum voor kinderen en jongvolwassenen tot 25 jaar met diabetes in Amsterdam en omstreken. Hier krijgen kinderen en jongvolwassenen met diabetes 24 uur per dag, 7 dagen per week zorg en ondersteuning bij vragen en problemen.
Lees meer >

Diaboss is een initiatief van:
BovenIJ Ziekenhuis OLVG Zaans Medisch Centrum