Diabetes en school

Als je diabetes hebt, kun je gewoon naar school. Het is belangrijk dat de leerkrachten op school op de hoogte zijn van de diabetes en dat ze je op school kunnen ondersteunen. Het belangrijkste is dat de leerkracht weet wat een hypo is en hoe je dit opvangt. Soms helpen ze ook bij het vingerprikken en insuline spuiten of bolussen. Sommige kinderen krijgen ondersteuning van een verpleegkundige van de thuiszorg.

Bent u ouder van een kind met diabetes?

Op de website van Diabetesvereniging Nederland staan nuttige tips: Diabetes op school: voor ouders. Ook op de website van Zorgeloos met Diabetes naar School kunt u informatie vinden.

Bent u leerkracht?

Op de website van Diabetesvereniging Nederland staan nuttige tips: Diabetes op school: voor leerkrachten en begeleiders.

Speciale scholen

Het streven is dat kinderen naar een reguliere school gaan. Voor kinderen die veel zorg nodig hebben biedt de stichting Orion basisonderwijs en voortgezet onderwijs aan in Amsterdam. Deze scholen hebben onder andere expertise op het gebied van kinderen met een chronische ziekte en er is op deze scholen altijd een verpleegkundige aanwezig en ook vaak een schoolarts. Zie voor meer informatie www.orion.nl.

Meer weten?

Bekijk de website www.diabetesopschool.nl en www.zorgeloosmetdiabetesnaarschool.nl

 


De informatie op deze pagina is afkomstig van Diaboss. Laatst gewijzigd: 15 augustus 2018.

Diaboss is hét behandelcentrum voor kinderen en jongvolwassenen tot 25 jaar met diabetes in Amsterdam en omstreken. Hier krijgen kinderen en jongvolwassenen met diabetes 24 uur per dag, 7 dagen per week zorg en ondersteuning bij vragen en problemen.
Lees meer >

Diaboss is een initiatief van:
BovenIJ Ziekenhuis OLVG Zaans Medisch Centrum