Informatieavond diabetes type 1

In je leven met diabetes type 1 ben je continu bezig met je gezondheid. Je voeding, dagritme en -activiteiten en alle andere zaken beïnvloeden jouw waardes. Alles staat in het teken van controle en vooruitdenken hoe je je diabetes regelt. Bewegen en sporten hebben veel invloed op je diabetes en dat kan soms best een uitdaging zijn. Leer tijdens de informatieavond op 1 februari 2024 hoe jij je diabetes nog beter kunt regelen.

Actief leven is enorm belangrijk, omdat het je helpt om je fit te voelen; lichamelijk maar ook mentaal. Daarnaast heeft het een positieve invloed op je insulinegevoeligheid. Nieuwe technologieën kunnen je helpen om veilig te bewegen en te sporten. Tijdens de informatieavond ‘Diabetes type 1, actief leven met de nieuwste technologie’ leer je alles over hoe jij de nieuwe technologie optimaal kunt inzetten in een actief leven met diabetes.
Deze informatieavond is voor mensen met diabetes type 1 en mensen uit hun omgeving.

Praktisch programma

Tijdens deze informatieavond bieden we je een praktisch programma met concrete voorbeelden en die je kunnen helpen in je actieve leven. Inspirerende sprekers, zoals Bas van der Goor (Olympisch kampioen), Prof. Eelco de Koning (LUMC), Dr. Inge van Boxelaer (Diabetotech) en diverse ervaringsdeskundigen nemen je mee hoe je zorgt dat sporten en bewegen een positieve invloed heeft op je diabetes, hoe je dat regelt met de diverse vormen van technologie die er zijn en wat de do’s & don’ts zijn.

Locatie
Congres voor jou en je diabetes (type 1) is in Hotel Papendal in Arnhem

Tijd
19.00 - 21.30 uur (inloop vanaf 18.30 uur)

Kosten
De kosten voor deze informatieavond bedragen € 5,- per persoon.

Inschrijven op www.bvdgf.org

Bas van de Goor foundation