Weer terug naar school! Kan dit, als mijn kind diabetes heeft?

Omdat de basisscholen vanaf volgende week weer voor een deel open gaan, vragen veel ouders van kinderen met diabetes aan ons of hun kind wel naar school mag. In de landen om ons heen is gezien dat kinderen met diabetes niet zieker lijken te worden van het coronavirus dan kinderen zonder diabetes. Een virus kan natuurlijk wel effect hebben op de glucosewaarden, net zoals dat voor een ‘gewone’ griep het geval is.
Kinderen met diabetes kunnen daarom gewoon naar school! Natuurlijk is het voor iedereen belangrijk om de algemene hygiëne-adviezen van het RIVM goed op te volgen.

Er is nog weinig bekend over kinderen >16 jaar met ernstige obesitas en diabetes type 2, maar ook voor deze groep gelden voor nu dezelfde adviezen als voor de kinderen met diabetes type 1.

Bronnen: Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde, RIVM.


De informatie op deze pagina is afkomstig van Diaboss. Laatst gewijzigd: 4 mei 2020.

Diaboss is hét behandelcentrum voor kinderen en jongvolwassenen tot 25 jaar met diabetes in Amsterdam en omstreken. Hier krijgen kinderen en jongvolwassenen met diabetes 24 uur per dag, 7 dagen per week zorg en ondersteuning bij vragen en problemen.
Lees meer >

Diaboss is een initiatief van:
BovenIJ Ziekenhuis OLVG Zaans Medisch Centrum