Wandel Type 1 Diabetes de wereld uit!

Op zaterdag 13 juni 2015 organiseert Stichting JDRF Nederland weer de JDRF Walk, dit jaar vindt het evenement plaats bij slot Zeist.

De JDRF Walk is een evenement dat draait om één doel: stappen zetten voor een wereld zonder Type 1 Diabetes. Centraal staat een symbolische wandeling van Type één naar Type géén, van zo’n 4 kilometer. Hierdoor kan iedereen mee lopen: van de allerkleinsten tot opa en oma! Deelnemers laten zich vooraf door vrienden, familie en kennissen sponsoren op hun eigen actiepagina. Naast het wandelen is de JDRF Walk een onvergetelijke dag door de unieke sfeer van verbroedering: iedereen op de Walk wordt door de een of andere manier door Type 1 Diabetes geraakt. Tijdens de dag is er veel te beleven op het vlak van entertainment en infotainment:

  • Guinness World Record ‘De meeste  personen die gelijktijdig hun bloedglucose meten’
  • Hockey clinic van international Valerie Magis (zelf T1D)
  • Shorttrack clinic van Loïs Kloor (zelf T1D)
  • Gave muziek van een live band
  • Food Market
  • T1D Infomarkt met de nieuwste diabetesproducten
  • Wetenschappers vertellen over hun ontdekkingen op het gebied van onderzoek
  • Sport en spel, voor jong en oud

JDRF

JDRF is ’s werelds grootste fondsenwervende organisatie gericht op Type 1 Diabetes. Sinds de oprichting in 1970 heeft JDRF wereldwijd al 1,9 miljard dollar aan onderzoek gefinancierd en is hiermee betrokken geweest bij alle grote ontwikkelingen op het gebied van Type 1 Diabetes. JDRF zal echter niet stoppen totdat het doel is bereikt: een wereld zonder Type 1 Diabetes. Sinds 2010 heeft Nederland een eigen JDRF-vestiging.

JDRF Walk JDRF organiseert de Walk wereldwijd: in 2013 liepen er op 4 continenten, in 8 landen zo’n 900.000 mensen mee. Tot op heden is er meer dan een miljard dollar opgehaald. Hiermee is de JDRF Walk een belangrijke drijver van wetenschappelijk onderzoek

Meer weten of inschrijven?

www.jdrf.nlwww.jdrfwalk.nl
Contact: Ties Obers – Voorlichting en Fondsenwerving 06-48921253 tobers@jdrf.nl

Diaboss is hét behandelcentrum voor kinderen en jongvolwassenen tot 25 jaar met diabetes in Amsterdam en omstreken. Hier krijgen kinderen en jongvolwassenen met diabetes 24 uur per dag, 7 dagen per week zorg en ondersteuning bij vragen en problemen.
Lees meer >

Diaboss is een initiatief van:
BovenIJ Ziekenhuis OLVG Zaans Medisch Centrum