Peulvruchten receptenwedstrijd

In de richtlijnen Goede Voeding 2015 wordt geadviseerd om tenminste 1x per week peulvruchten te eten. Ook als je diabetes hebt is het gezond om regelmatig peulvruchten te eten, de koolhydraten hieruit hebben een lage glycemische index, ofwel het zijn langzame koolhydraten.

Om het eten van linzen, bonen, erwten etc. meer onder de aandacht te brengen nodigt Diaboss  alle kinderen en ouders uit om hun favoriete recept met peulvruchten te delen met ons.

Het origineelste en lekkerste recept dat geschikt is voor kinderen, wordt beloond met de hoofdprijs; een dinerbon van 100 euro! De 2e prijs is een dinerbon van 59 euro.

Je kunt het recept mailen naar info@diaboss.nl.  Je kunt je recept ook per post opsturen of het bij je volgende bezoek bij de balie afgeven.  Inleveren is mogelijk tot en met 16 december 2016. Op de leestafel ligt een map met de ingezonden recepten.

peulvruchten

Diaboss is hét behandelcentrum voor kinderen en jongvolwassenen tot 25 jaar met diabetes in Amsterdam en omstreken. Hier krijgen kinderen en jongvolwassenen met diabetes 24 uur per dag, 7 dagen per week zorg en ondersteuning bij vragen en problemen.
Lees meer >

Diaboss is een initiatief van:
BovenIJ Ziekenhuis OLVG Zaans Medisch Centrum