Marion Tillman

In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om buiten dingen te doen: rennen, roeien, fietsen, wandelen. En omdat ik zo van lekker eten hou, leer ik mezelf koken. Ik ben ook begonnen om de Italiaanse taal te leren. Alles in Italië is mooi en lekker.

Ik heb zelf geen kinderen maar ben wel tante van Bas en Jelle, een tweeling van 18 jaar. Ik ben een soort tweede moeder voor ze. Vroeger kwamen ze vaak logeren – of liever gezegd kattenkwaad uithalen. Ik kan wel een boek over die twee schrijven. Gelukkig zijn ze nu wat rustiger..

Bij Diaboss vind ik de kinderen en jongvolwassenen heel erg bijzonder. Binnen een paar weken leren ze al om hun eigen dokter te zijn. Daar draag ik graag steentje aan bij, en tegelijk steek ik ook heel veel op van die jonge dokters.

Mijn tip: Doe vooral leuke dingen. Daar bedoel ik mee dat sommige dingen in het leven je gewoon overkomen. Je kunt er niets aan doen. Bijvoorbeeld diabetes krijgen. Zorg ervoor dat daar genoeg leuks tegenover staat en daar kun je vaak wel wat aan doen. Leuke hobby’s, vrienden, sport en later een leuke baan. Dat wil natuurlijk iedereen, maar met een chronische aandoening heb je dat al helemaal nodig.


De informatie op deze pagina is afkomstig van Diaboss. Laatst gewijzigd: 18 juni 2012.

Diaboss is hét behandelcentrum voor kinderen en jongvolwassenen tot 25 jaar met diabetes in Amsterdam en omstreken. Hier krijgen kinderen en jongvolwassenen met diabetes 24 uur per dag, 7 dagen per week zorg en ondersteuning bij vragen en problemen.
Lees meer >

Diaboss is een initiatief van:
BovenIJ Ziekenhuis OLVG Zaans Medisch Centrum