FreeStyle Libre (scanner)

Als je de scanner gebruikt, wordt deze uitgelezen door middel van LibreView. Dit programma werkt het beste in Google Chrome. Het uitlezen gaat als volgt:

  1. Ga naar de website van LibreView en maak een account aan door rechtsboven op Registreren te klikken. Op deze website wordt het registreren in een filmpje uitgelegd. 
  2. Om de gegevens uit de scanner naar LibreView te sturen, moet het LibreView stuurprogramma geïnstalleerd worden. Ook dit wordt in het filmpje uitgelegd.
  3. Om uit te lezen, koppel je de scanner met het bijbehorende snoertje aan de computer en klik in je linksboven op de website op het afbeelding van de scanner.
  4. Tot slot moet LibreView aan Diaboss worden gekoppeld. Dit kan op twee manieren:
    1. Je arts of diabetesverpleegkundige stuurt een uitnodiging via de mail.
    2. Ga in het menu van de app rechtsboven naar ‘Account instellingen’ en dan links naar ‘Mijn prakijken’. Vul hier het praktijk-ID van Diaboss in: a6boa76sq40ls8kl.

In dit document staat alles nog een keer uitgelegd met afbeeldingen erbij.

Het uitlezen lukt niet!

Vul het contactformulier op de website van LibreView in of neem telefonisch contact op via 0800-2424400, zij kunnen het beste helpen.


De informatie op deze pagina is afkomstig van Diaboss. Laatst gewijzigd: 27 december 2022.

Diaboss is hét behandelcentrum voor kinderen en jongvolwassenen tot 25 jaar met diabetes in Amsterdam en omstreken. Hier krijgen kinderen en jongvolwassenen met diabetes 24 uur per dag, 7 dagen per week zorg en ondersteuning bij vragen en problemen.
Lees meer >

Diaboss is een initiatief van:
BovenIJ Ziekenhuis OLVG Zaans Medisch Centrum