Advies op afstand

Kinderen en jongvolwassenen komen in ieder geval vier keer per jaar bij hun vaste arts en diabetesverpleegkundige. Als er tussendoor vragen of problemen zijn, wordt een extra afspraak gemaakt. Ook kan er advies op afstand worden gegeven: de bloedglucosemeter, insulinepomp of sensor kan thuis worden uitgelezen en door Diaboss worden bekeken. Er volgt een advies via email of telefoon.

Instructie voor gebruikers van de insulinepomp van Medtronic

Deze insulinepomp wordt uitgelezen met CareLink Personal.

 1. Ga naar http://carelink.minimed.eu en klik op Nu inschrijven.
 2. Beantwoord de vragen die worden gesteld.
 3. Maak een inlognaam en wachtwoord aan.
 4. U kunt de pomp uitlezen door de bloedglucosemeter (USB next link) of USB-stick aan te sluiten aan de computer.
 5. Bij vragen of problemen: bel Medtronic via 0800-3422338.

Instructie voor gebruikers van andere pompen (Omnipod en Accu-Chek), bloedglucosemeters of sensoren (bijvoorbeeld Dexcom of Freestyle Libre)

Deze worden uitgelezen met Diasend.

 1. Ga naar diasend.com en dan naar Registreer hier.
 2. Klik op de Nederlandse vlag en doorloop dan het registratiemenu.
 3. Bij Gegevens delen vragen ze om een Kliniek-ID. Vul hier het nummer 23-87150 Door het invullen van dit nummer, worden de gegevens automatisch naar Diaboss gestuurd.
 4. Als de registratie voltooid is, hoeft alleen nog de Diasend Uploader geïnstalleerd te worden. Doorloop hiervoor het installatieprogramma. Klik hier voor de uitgebreide instructie van dit installatieprogramma.
 5. Met de Diasend Uploader kan de pomp, bloedglucosemeter of sensor uitgelezen worden. Hiervoor is een verbinding tussen het apparaat en de computer nodig. Op de website van Diasend staat welk snoertje voor welk apparaat nodig is (https://www.diasend.com/docs/quickguides/personal/A2035v9_QG_NL_diasend-personal.pdf). Een snoertje voor de Contour TS of Contour Next One is via Diaboss te verkrijgen. De Contour Next One kan ook draadloos uitgelezen worden met de Diasend-app, lees hieronder de instructies.

Instructie voor het uitlezen van de Contour Next One bloedglucosemeter door middel van de Diasend-app

 1. Installeer de Diasend-app op je telefoon en maak een Diasend-account aan als je dat nog niet hebt gedaan. Hierboven staat hoe je een account aanmaakt.
 2. Zet de bluetooth op je telefoon aan.
 3. Zet de Contour Next One aan en klik op Uploaden en dan op Start. De app haalt nu de gegevens uit de bloedglucosemeter zodat ze bij Diaboss zichtbaar zijn.

Let op: de bloedglucosemeter moet wel gekoppeld zijn aan je account. Doe dit als volgt: log in op www.diasend.com, klik op Mijn profiel en voer het serienummer (dit staat achter op de meter) in bij Glucosemeter.

Instructie voor het koppelen van de Freestyle Libre aan Diasend als de LibreLink-app wordt gebruikt

 1. Maak een account aan op diasend.com als je dat nog niet gedaan hebt. Hierboven staat hoe je een account aanmaakt.
 2. Log in op Diasend en klik rechtsboven op App aansluiten.
 3. Klik bij Abbott FreeStyle LibreLink op Verbinden.
 4. Voer het emailadres en wachtwoord in dat je hebt aangemaakt toen je de LibreLink-app op je telefoon installeerde.

De gescande glucosewaarden worden nu continu automatisch naar Diasend gestuurd.

Diaboss is hét behandelcentrum voor kinderen en jongvolwassenen tot 25 jaar met diabetes in Amsterdam en omstreken. Hier krijgen kinderen en jongvolwassenen met diabetes 24 uur per dag, 7 dagen per week zorg en ondersteuning bij vragen en problemen.
Lees meer >

Diaboss is een initiatief van:
BovenIJ Ziekenhuis OLVG Zaans Medisch Centrum