KinderBeestFeest: patiëntjes met loeiende sirenes naar Artis

Vrijdag 3 juni is het zover! De 17de editie van het KinderBeestfeest. Een besloten feest voor chronisch zieke en/of gehandicapte patiëntjes en hun ouders, broertjes en zusjes. Speciaal voor hen opent dierentuin Artis die avond zijn deuren.

Het feest wordt georganiseerd door Stichting KinderBeestFeest in samenwerking met Natura Artis Magistra en de Politie, Brandweer, Ambulancedienst, Marine, Douane, Koninklijke Marechaussee, het Rode Kruis, Reddingsbrigades en de Gemeente Amsterdam. Een bijzondere avond waarbij de kinderen even hun ziekte kunnen vergeten en zichzelf kunnen zijn.

Vanuit OLVG locatie Oost en West gaan er dit jaar maar liefst 90 gezinnen mee, samen met nog 20 gezinnen van Diaboss. Het wordt weer een waar spektakel waarbij de kinderen rond 17.00 worden opgehaald door ambulances, politieauto’s en brandweerwagens om vervolgens met gillende sirenes richting Artis te vertrekken.

Dus loeiende sirenes vrijdag in de stad? Geen paniek! Het zijn kinderen die met hun ouders genieten van een heerlijk avondje ‘niet ziek zijn’…

Bekijk de KinderBeestFeest website voor meer informatie.

Diaboss is hét behandelcentrum voor kinderen en jongvolwassenen tot 25 jaar met diabetes in Amsterdam en omstreken. Hier krijgen kinderen en jongvolwassenen met diabetes 24 uur per dag, 7 dagen per week zorg en ondersteuning bij vragen en problemen.
Lees meer >

Diaboss is een initiatief van:
BovenIJ Ziekenhuis OLVG Zaans Medisch Centrum