‘Kan ik drank en drugs gebruiken als ik diabetes heb?’

Op maandag 14 november, Wereld Diabetesdag, organiseert JONG met diabetes een speciale thema-avond over Drank, drugs en diabetes. Wat gebeurt er met je lichaam als je drank en drugs gebruikt, terwijl je diabetes hebt? Diabetesarts Rosaline Mentink (OLVG en Diaboss) vertelt het, samen met twee ervaringsdeskundigen met diabetes. Ook presenteert JONG die avond een magazine over ‘Drank, Drugs en Diabetes’.

Verstandig
Rosaline Mentink krijgt tijdens haar werk bij Diaboss regelmatig vragen over drank en drugs en ze vindt het ook belangrijk om dit te bespreken: ‘Voor alle jongeren is het natuurlijk beter om geen drank en drugs te gebruiken, maar dit wordt nou eenmaal gedaan. Als je diabetes hebt, kunnen drank en drugs leiden tot hoge en lage bloedglucoses. Als je dus drank of drugs gebruikt, bespreek het dan met je diabetesteam en doe het op de juiste manier.’ Rosaline is betrokken bij een wetenschappelijk onderzoek naar de effecten van drugs op diabetes. De resultaten daarvan worden in 2017 verwacht.

Aanmelden
De avond is bestemd voor jongeren van 18-30 jaar met diabetes en vindt plaats van 19.00 tot 21.00 uur in Brouwerij Maximus in Utrecht. Aanmelden kan via jong@dvn.nl. JONG met diabetes is een onderdeel van de Diabetesvereniging Nederland voor jongeren van 16 tot 30 jaar met diabetes type 1.

Over Diaboss
Diaboss is hét behandelcentrum voor kinderen en jongvolwassenen tot 25 jaar met diabetes in Amsterdam. Hier krijgen kinderen en jongvolwassenen met diabetes 24 uur per dag, 7 dagen per week zorg en ondersteuning bij vragen en problemen.

Diaboss is hét behandelcentrum voor kinderen en jongvolwassenen tot 25 jaar met diabetes in Amsterdam en omstreken. Hier krijgen kinderen en jongvolwassenen met diabetes 24 uur per dag, 7 dagen per week zorg en ondersteuning bij vragen en problemen.
Lees meer >

Diaboss is een initiatief van:
BovenIJ Ziekenhuis OLVG Zaans Medisch Centrum