Advies op afstand

Kinderen en jongvolwassenen komen in ieder geval vier keer per jaar bij hun vaste arts en diabetesverpleegkundige. Als er tussendoor vragen of problemen zijn, wordt een extra afspraak gemaakt. Ook kan er advies op afstand worden gegeven: de bloedglucosemeter, insulinepomp of sensor kan thuis worden uitgelezen en door Diaboss worden bekeken. Er volgt een advies via email of telefoon.

Instructie voor gebruikers van de insulinepomp van Medtronic:

Deze insulinepomp wordt uitgelezen met CareLink Personal.

  1. Ga naar http://carelink.minimed.eu en klik op Nu inschrijven.
  2. Beantwoord de vragen die worden gesteld.
  3. Maak een inlognaam en wachtwoord aan.
  4. U kunt de pomp uitlezen door de bloedglucosemeter (USB next link) of USB-stick aan te sluiten aan de computer.
  5. Bij vragen of problemen: bel Medtronic via 0800-3422338.

Instructie voor gebruikers van andere pompen, bloedglucosemeters of sensoren (bijvoorbeeld Dexcom of Freestyle Libre):

Deze worden uitgelezen met Diasend

  1. Ga naar www.diasend.com en dan naar Registreer hier.
  2. Klik op de Nederlandse vlag en doorloop dan het registratiemenu.
  3. Bij Gegevens delen vragen ze om een Kliniek-ID. Vul hier het nummer 23-87150 in. Door het invullen van dit nummer, worden de gegevens automatisch naar Diaboss gestuurd.
  4. Als de registratie voltooid is, hoeft alleen nog de Diasend Uploader geïnstalleerd te worden. Doorloop hiervoor het installatieprogramma. Klik hier voor de uitgebreide instructie van dit installatieprogramma.
  5. Met de Diasend Uploader kan de pomp (Omnipod of Accu-Chek), bloedglucosemeter of glucosesensor (Freestyle Libre of Dexcom) uitgelezen worden. Hiervoor is een verbinding tussen het apparaat en de computer nodig. Op de website van Diasend staat welk snoertje voor welk apparaat nodig is (https://www.diasend.com/docs/quickguides/personal/A2035v9_QG_NL_diasend-personal.pdf). Een snoertje voor de Bayer Contour TS of Bayer Contour Next One is via Diaboss te verkrijgen.

 

Diaboss is hét behandelcentrum voor kinderen en jongvolwassenen tot 25 jaar met diabetes in Amsterdam en omstreken. Hier krijgen kinderen en jongvolwassenen met diabetes 24 uur per dag, 7 dagen per week zorg en ondersteuning bij vragen en problemen.
Lees meer >

Diaboss is een initiatief van:
BovenIJ Ziekenhuis OLVG Zaans Medisch Centrum